<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

17.5.05

Οι γραφειοκράτες της ΕΡΤ και τα δελτία ειδήσεων

Πρέπει να διευκρινίσω ότι θεωρώ τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ ως τα καλύτερα, πιο ουσιαστικά και ενημερωτικά. Απλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τα γελοία έως και θλιβερά σόου των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Γι’ αυτό και μερικές φορές με πιάνουν τα διαόλια μου όταν κάποιοι γραφειοκράτες της δημόσια τηλεόρασης εκμεταλλεύονται τα δελτία για τους αμφιβόλου αξίας και αποδοχής σκοπούς τους.
Την περασμένη Παρασκευή προβαλλόταν μία «είδηση» για μια συνέντευξη τύπου – παρουσίαση που έκανε κάποιος διευθυντής της ΕΡΤ (ιδέα δεν έχω ποιος) για τις νέες δράσεις της δημόσιας τηλεόρασης που σκοπό θα έχουν να κάνουν την ΕΡΤ πιο ανταγωνιστική ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα ελλείμματα των ταμείων της. Δράσεις που εκτείνονται από την επένδυση στην τεχνολογία (δημιουργία ψηφιακών προγραμμάτων για το internet) μέχρι αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Κανένα πρόβλημα ως εδώ; Κάθε άλλο θα έλεγα!
Όμως στην τελευταία φράση της δημοσιογράφου κρυβόταν το κουκούτσι! Η διοίκηση της ΕΡΤ, λέει, θα προτείνει στην κυβέρνηση να αυξηθεί η εισφορά των πολιτών υπέρ αυτής. Παρακαλώ; Τόση ώρα μου μιλάγατε για ανταγωνιστικές δράσεις με κριτήρια οικονομικά ιδιωτικών σταθμών και τώρα μου ξεφουρνίζετε την πιο εύκολη μονοπωλιακή πρακτική όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Αντί να πείτε να μειωθεί αυτή η εισφορά για να ανταγωνιστείτε δικαιότερα τους υπόλοιπους, μας λέτε πως πάλι εμείς πρέπει να καλύψουμε τα δικά σας ελλείμματα; Και καλά εγώ που σας βλέπω, η πλειονότητα των πολιτών που μόνο όταν κάνει ζάπινγκ περνάει από την ΕΡΤ γιατί να πληρώσουν; (εκτός αν τους τιμωρούμε για τις απαίσιες προτιμήσεις τους – δεν το σκέφτηκα έτσι!)
Το χειρότερο πάντως είναι πως αυτοί οι γραφειοκράτες εκμεταλλεύονται το δελτίο ειδήσεων για να προβάλουν με πλάγιο τρόπο δικές τους διεκδικήσεις ώστε να ενισχύουν την διαπραγματευτική τους σχέση. Κρίμα!