<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

8.3.05

Κλειστή Σχολή

Σήμερα η σχολή μου είναι κλειστή. Συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Συντονιστικού Αγώνα των ΑΕΙ το οποίο αντιτίθεται στη σημερινή κατάθεση (προς ψήφιση) του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αναγνώριση των ξένων τίτλων σπουδών (ρυθμίσεις για την αντικατάσταση του ΔΙΚΑΤΣΑ) εξαιτίας της αναγνώρισης ως ισότιμων των πτυχίων τρίχρονων σπουδών (Bachelor + 1 χρόνο Master).
Δεν έχει μεγάλη σημασία να αναλύσω το συντεχνιακό χαρακτήρα του αιτήματος. Σημασία έχει να σας πω τι σημαίνει το ότι συμμετέχει η σχολή μου σε αυτή τη διαμαρτυρία.
Αντίθετα με ότι θα μπορούσε κανείς να υποθέσει με την ανάγνωση της παραπάνω πρότασης, αυτή δεν σημαίνει πως συμμετέχουν οι φοιτητές της σχολής μου στο συλλαλητήριο. Κάθε άλλο μάλιστα! Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για αυτό. Θα μάθουν ότι η σχολή είναι κλειστή προσερχόμενοι σήμερα για μάθημα, θα αναθεματίσουν την τύχη τους που ξύπνησαν πρωί πρωί και έκαναν τόσο δρόμο για το τίποτα και θα κατευθυνθούν στα γρήγορα στη πλησιέστερη καφετέρια (για να μην πάει χαμένο και το πρωινό).
Το ότι η σχολή μου συμμετέχει στο συλλαλητήριο σημαίνει πως χθες μαζευτήκαμε είκοσι νοματαίοι σε μια αίθουσα για να κάνουμε συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από μέλη της Πανσπουδαστικής (Κνίτες) κατέθεσε «αγωνιστική πρόταση» η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των 13 ατόμων (που κατά σύμπτωση είναι Κνίτες). Και έτσι σήμερα η σχολή μου είναι κλειστή για να διευκολυνθούν στην προσέλευση στο συλλαλητήριο οι φοιτητές (ποιοι φοιτητές; Αυτοί οι 13 μάλλον). Δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν έχω πρόβλημα με τους Κνίτες που κλείσανε τη σχολή μου. Τη δουλειά τους κάνουνε και μάλιστα πολύ καλά. Αφού δεν πατάει κανείς στις συνελεύσεις είναι φυσικό αποτέλεσμα να αποφασίζουν και να διατάζουν 13 άτομα. Το πρόβλημά μου είναι όταν ακούω φράσεις όπως «οι φοιτητές δώσανε βροντερό παρόν και αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση της παιδείας» κ.τ.λ. Από όσο ξέρω αυτό που συμβαίνει στη σχολή μου δεν απέχει πολύ από αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες σχολές και αυτό φαίνεται και στην τεράστια συμμετοχή φοιτητών στα κατά καιρούς φοιτητικά συλλαλητήρια – το πολύ 2000 άτομα να μαζευτούν, δηλαδή οι οργανωμένοι στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις.
Μάλλον το ότι αυτοί εκφράζουν τα αιτήματα του συνόλου των φοιτητών της χώρας απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όσο απέχει και η φράση «φοιτητικό κίνημα»…

4 Comments:

At 8/3/05 12:50, Blogger amarkos said...

Δυστυχώς η μεγάλη μάζα των φοιτητών προσέρχεται μόνο στις φοιτητικές εκλογές συνήθως μετά από ένα ερεθιστικό τηλεφωνήμα που υπόσχεται τζάμπα βραδιά στα τάδε μπουζούκια, στο τάδε κλαμπ, στο τάδε 'ρεμπετάδικο'.

Οι φοιτητές λειτουργούν στην πλειοψηφία τους σαν άβουλα όντα. Αισθάνονται περαστικοί από το πανεπιστήμιο. "Άντε να τελειώνω να φεύγω και κλείνω τα μάτια σ' ότι κι αν γίνει". Είναι χαρακτηριστική η αντίδρασή τους όταν δεν βρίσκουν θέση να κάτσουν στα μικρά πλέον αμφιθέατρα ή εργαστήρια, όταν ο χώρος του πανεπιστημίου θυμίζει όλο και περισσότερο carrefour με ένα σωρό άσχετα μαγαζιά, όταν ο καθηγητής γίνεται σταδιακά εργοδότης και ο φοιτητής εργολάβος, όταν η 'δωρεάν παιδεία' και το 'δημόσιο πανεπιστήμιο' ακούγονται κακόγουστα αστεία.

Απέναντι σ' αυτά αδιαφορούν και δεν δέχομαι το επιχείρημα της 'απαξίωσης της πολιτικής'. Αν πιέσουν μαζικά μπορούν να πετύχουν πολλά. Η φράση 'φοιτητικό κίνημα' είναι παλιομοδίτικη ακόμη κι απ' αυτούς που την ξεστομίζουν. Δεν τάσσομαι υπέρ των αριστερών φοιτητικών οργανώσεων, τάσσομαι υπέρ της αφύπνισης των φοιτητών απ' όποιον χώρο κι αν προέρχονται. Αρκεί για μένα - να που φτάσαμε - να εκφράζουν την άποψή τους, να συμμετέχουν, να απαιτούν, να διεκδικούν. Τα αυτονόητα.

Σκατά ελευθερία έκφρασης. Η ελευθερία έκφρασής μας χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε θεματολογία σχετική με μεσημεριανές εκμπομπές της τηλεόρασης.

Μπράβο που διατηρείς αυτό το blog με τίτλο 'words attack'. Συνέχισε να χρησιμοποιείς τις λέξεις. Η δυναμική τους είναι τρομακτική.

 
At 9/3/05 00:19, Blogger Sofia said...

Το καλύτερο είναι στις εκλογές. Πασοκικοί με άσπρο πουκάμισο ή πράσινο πουλόβερ, ΔΑΠίτες με γαλάζια πουκάμισα και Κνίτες με ταγάρι και πέδιλο. ΑΘΑΝΑΤΗ ελληνική παιδεία.

 
At 13/3/05 11:06, Blogger Sakis Rizos said...

Αν πληρώνανε κάποιο ποσό οι φοιτητές στα πανεπιστήμια, τότε στοιχηματίζω ότι θα ήταν πολύ πιο ενεργητικοί απέναντι στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και θα πιέζανε για την καλυτέρευσή του προς πάσα κατεύθυνση.

Και μην μου μιλήσει κανείς για δωρεάν παιδεία κι άλλα τέτοια μυθεύματα...

 
At 3/2/07 21:39, Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! lexus cs 430 Lowest prices ongeneric adipex Toyota dealers minneapolis st paul Harddrive not found silberviolett audi vardenafil online Imitrex purpose cheap meridia internet marketing newsletter without prescription ritalin Wifes sex toy vids lexus rx470 touch up paint lexus of wayzata cheap calls to south africa cellular Car covers from 1a auto

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home