<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

25.6.05

Κρίση στην Ευρώπη ή στο ξερό μας το κεφάλι;

Το ξέρετε, το ακούσατε, ο κακός χαμός έγινε... Αν και λίγο καθυστερημένα, στην κρίση που ξέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρομαι με τη μη συμφωνία για το νέο προϋπολογισμό.
Αυτό το αρχίδι ο Μπλερ, θέλησε να βγει από τη γωνιά που τον είχε χώσει ο Γαλλογερμανικός Άξονας (δηλαδή οι δυνάμεις του Καλού για να μη ξεχνιόμαστε), βρίσκοντας ευκαιρία από τα "τρανταχτά λαϊκά ΟΧΙ" στο ευρωσύνταγμα, και να διεκδικήσει τον έλεγχο της Ένωσης με την επιβολή του τρισκατάρατου Αγγλοσαξωνικού μοντέλου.
Αυτή είναι η περίληψη που πιθανώς να έβγαλε ο μέσος πολίτης που θέλησε να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής και τα όσα την ακολούθησαν στα ΜΜΕ. Όλα μιλούσαν για την αδιαλλαξία του Μπλερ, τη Κρίση που αυτή θα προκαλέσει στην Ένωση, την αβεβαιότητα για το μέλλον της και φυσικά εστίασαν στην Αγροτιά που θα αργοπεθάνει από την περικοπή των επιδοτήσεων.
Πράγματι, οι αγροτικές επιδοτήσεις αποδείχθηκαν ότι ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Αν όχι η αιτία, σίγουρα η αφορμή. Μα τι ξεροκεφαλιά κι αυτή των Άγγλων να μη θέλουν να πληρώνουν Γάλλους, Ισπανούς και Πορτογάλους (φυσικά και Έλληνες) αγρότες!
Τυχαία όμως εμένα πήρε το αυτί μου κάποιους αριθμούς (που δημοσιεύθηκαν από το BBC, και φυσικά κανένας έλληνας δημοσιογράφος παύλα ευαισθητοποιημένος πολίτης παύλα συμπαραστάτης του λαού παύλα εχθρός της εξουσίας ανέφερε). Αυτοί οι αριθμοί αφορούσαν τα χρήματα που ξοδεύονται με το σημερινό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και να τι συμπεράσματα έβγαλα:
1. Θέλουμε μια Ευρώπη ανταγωνιστική στην οικονομία και με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες: ξοδεύουμε 4% στην έρευνα και την ανάπτυξη!
2. Θέλουμε μια Ευρώπη με ισχυρή φωνή στην εξωτερική πολιτική: ξοδεύουμε για αυτή το 8%!
3. Θέλουμε μια Ευρώπη κοντά στους πολίτες, που θα τους επιτρέπει να γνωρίζουν και να συμμετέχουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Ξοδεύουμε σε λειτουργικά έξοδα το 6%!
4. Πληρώνουμε για τις αγροτικές επιδοτήσεις το 46% του προϋπολογισμού της Ένωσης, το οποίο πηγαίνει μόλις στο 5% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού! Και όλα αυτά για να στηρίξουμε τους αγρότες μας και να έχουμε καλύτερα προϊόντα και φθηνότερα.
Έχει βελτιωθεί άραγε η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων τα τελευταία 10 χρόνια; Η γιαγιά μου λέει όχι. Έχουν γίνει πιο φθηνά; Πάλι η γιαγιά μου λέει όχι.
Παρόλα αυτά το αρχίδι ο Μπλερ και η αδιαλαξία του μας φταίνε...

5 Comments:

At 25/6/05 11:48, Blogger Sakis Rizos said...

Scrap CAP!

 
At 25/6/05 16:01, Blogger S G said...

και να μην ξεχναμε οτι οι επιδοτησεις της ΚΑΠ εχουν φερει το διστραμμενο αποτελεσμα να καιμε βουνα πορτοκαλια, να συσσωρευουμε βουνα απο βουτυρο και η ΕΕ να εξαγει αγροτικα προιοντα (!!) σε χωρες που το μονο προιον που παραγουν ειναι αγρτικο, διαλυοντας ετσι τις ελπιδες τους για αναπτυξη.

Αλλα ολα αυτα ειναι αδιαφορα για μας. Εμεις εχουμε τα παλλληκαρια που κλεινουν εθνικες γι ανα βρουν "το δικιο τους" (βλεπε να συνεχισουν να μας πινουν το μεδουλι).

 
At 25/1/07 17:45, Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on!
» »

 
At 3/2/07 15:33, Anonymous Ανώνυμος said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it japanese bath houses voyeurs Laser hair removal nashville area Search engine positioning alabama Dell m100 laptop Www netcetera dk business insurance Play internet slots free occasion audi a4 alcohol and xenical Hybrid amplifier phone What michigan taxes pay for How is atopic dermatitis diagnosed mercedes amg s55 low potency corticosteroids for atopic dermatitis Levaquin opiates jeep commander Generic tadalafil Beam vacuum your complete vacuum cleaner guide eczema natural health

 
At 7/3/07 02:34, Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site... »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home