<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

20.3.06

Στην Κέρκυρα φτιάχνουν μουσική, το ξέρετε;


…και μάλιστα πολύ καλή! Βέβαια η Κέρκυρα είναι πασίγνωστη για την μουσική της παράδοση. Σίγουρα ο Βouboux θα ξέρει περισσότερα επί του θέματος, μιας κι έχει πολλά πάρε δώσε με το συγκεκριμένο νησί.

Εγώ απ’ την άλλη απλά ξετρελάθηκα με το νέο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού, τους Κόρε. Ύδρο. Ίσως να διαβάσατε για αυτούς (αφού δεν είμαι ο μόνος που ξετρελάθηκα με την πάρτη τους), ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι πως αξίζει να τους γνωρίσετε!

Το άλμπουμ τους έχει τίτλο “Φτηνή ποπ για τις ελίτ” και από αυτό και μόνο μπορείτε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό! Ακομπλεξάριστοι (πέρα από το «είμαστε εναλλακτικοί, παίζουμε ποιοτικά»). Πρωτότυποι. Με μουσική και στίχους που (εμένα τουλάχιστον) μου θυμίζει Διάφανα Κρίνα αλλά δίχως τον θλιμμένο λυρισμό τους, αλλά με πιο απελευθερωμένη ποπ διάθεση.

Και για να πάρετε μια μικρή γεύση:
Αν σου χάριζα καρδιές για να σε ρίξω στο κρεβάτι,
θα με κοιτούσες σα να σκότωσα το σκύλο σου;
Αν σ’ άφηνα κι εγώ να περιμένεις,
θα είχες γι’ άλλον άνθρωπο τηλέφωνο;
Αν σ’ έβλεπα σαν πρόβατο που τρέφω για το Πάσχα,
θα μου καταλόγιζες χειρότερες προθέσεις;
Αν σε κερνούσα μπύρες και σ’ αγκάλιαζα στο τέλος,
αν σου μιλούσα όπως ήθελες και σου ‘λεγα ότι ήθελες ν’ ακούσεις,
αν δεν καθόμουν με τις ώρες να ερμηνεύω τους θανάτους σου,
αν ήμουνα κωλόπαιδο, το τίποτα, ένα τέρας,
θα ήμουν άξιος μόνο χειραψίας, κυρία τάδε;

Μα η απόρριψη το ξέρει
πως δεν υπάρχει κακός,
υπάρχει μόνο ένα χέρι
που μας σβήνει τη νύχτα το φως
Κι ο γιατρός μου το ξέρει
πως για όλα φταίει αυτός
που ήταν για μένα ένα αστέρι,
ένας δεύτερος Χριστός

(από το τραγούδι Χειραψία / Gay Anthem for the New Millennium)

3 Comments:

At 20/3/06 17:26, Blogger xryc agripnia said...

Υπεροχοι οντως.

 
At 21/3/06 21:21, Blogger sbouboux said...

Τους άκουσα ένα βράδυ στο μελωδία και μου άρεσαν. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Τελευταία πάντως πολλές επιτυχίες έχει το νησί των Φαιάκων. Βάλε και τον ΑΟ Κέρκυρα, βάλε και τους Κόρε ύδρο!!!

 
At 24/4/07 14:41, Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... » » »

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home