<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

18.4.06

Το Διδυμότειχο Μπλουζ και της Παιδείας το Requiem


Η εξοχική τοποθεσία του νέου ΤΕΙ

Ο παρουσιαστής του δελτίου της ΕΤ3 περίχαρα το ανακοίνωσε κι ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ στη περιοχή δύσκολα κατάφερε να συγκρατηθεί: επιτέλους το Διδυμότειχο θα αποκτήσει ΤΕΙ Νοσηλευτικής!!!

Όπως μας είπε, επρόκειτο για ένα ρουσφέτι – εεε, δίκαιο αίτημα ήθελα να πω – των κατοίκων και των τοπικών αρχόντων της περιοχής που εκκρεμούσε πάνω από δέκα (10!) χρόνια. Να αγιάσουν τ’ αποθαμένα της Νέας Διακυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας που ήρθε να βάλει τάξη στο μπουρδέλο της εκπαίδευσης δηλαδή! Να ξεκινήσουν ήδη την κατασκευή της προτομής της για την κεντρική πλατεία.

Το ρεπορτάζ συνέχιζε με ενθουσιώδεις δηλώσεις των κατοίκων για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη που συνεπάγεται το ΤΕΙ για την περιοχή. «Ότι γίνεται για την περιοχή καλό είναι παλικάρι μου» δήλωσε ο κυρ Παναγής από το καφενείο. Τι να πει ο άνθρωπος δηλαδή; Πιο διαφωτιστικό ήταν το βλέμμα του δημάρχου/προέδρου/κάτι τέτοιο της περιοχής που θύμιζε τον Σκρούτζ όταν αναβοσβήνει το δολάριο στα μάτια του (διαβάστε την είδηση από εδώ και θα καταλάβετε)! 5 ή 6 φορές άκουσα να γίνεται αναφορά στην οικονομική ανάπτυξη για την περιοχή, άρα να τους αμφισβητήσω δε μπορώ. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν άκουσα τη λέξη εκπαίδευση αλλά who cares!

Η ομάδα του words attack όμως (που έχει μάτια και αυτιά παντού και μαθαίνει τα πάντα!) δεν έμεινε εκεί. Σας αποκαλύπτει αποκλειστικά τα πρώτα σχέδια των κατοίκων για την υποδοχή του επερχόμενου κοπαδιού των φοιτητών:
-
Η κυρά Τασούλα του Μανώλη, θα κάνει αίτηση για επιδότηση ώστε να ανακατασκευάσει την παλιά κτηνοτροφική της μονάδα, που έχει κλείσει εδώ και τέσσερα χρόνια, μετατρέποντάς την σε σύγχρονη φοιτητική εστία με ευρύχωρες καμαρούλες μια σταλιά 2 επί 3, ένα μπάνιο ανά 43 άτομα και ηλεκτρικό ρεύμα (μέχρι και 6 ώρες την ημέρα). Και όλα αυτά στη προνομιακή τιμή των 300 euros per month και τέσσερα μηνιάτικα προκαταβολή. Τζάμι, ε;
- Ο κυρ Παναγής (που είδαμε πιο πάνω) σκοπεύει να πάρει franchise από Thursday’s ή Flu Cage και να μεταμορφώσει το καφενείο του σε ένα γραφικό cozy χώρο με θέρμανση ξυλόσομπας και frappe με ξινόγαλα σε πέντε γεύσεις και πλαστικό κυπελάκι προς 4 euros το κομμάτι. Τσάμπα πράμα δηλαδή, έχεις πάει Κολωνάκι να δεις τη γλύκα;
- Τέλος, το ζεύγος Πορδοστουμπίδου ετοιμάζεται με ιδιωτικό κεφάλαιο να προσαρμόσει τη Φάρμα του σε πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χώρο με όνομα Stani Club όπου εκτός από τις γνωστές μπόμπες θα προσφέρεται σε λογική τιμή (!) αλκοολούχο γάλα κατσίκας συνοδευμένο από σπεσιαλιτέ έκπληξη του καταστήματος!

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί! Εμπνεόμενοι από αυτή την απόφαση του υπουργείου και αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας κλείσαμε αποκλειστική συνάντηση με τον υπο-γραμματέα του ειδικού γραμματέα της γραμματείας του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και του προτείναμε την ίδρυση νέων τμημάτων με τεράστια στρατηγική σημασία σε όλη τη χώρα. Μερικά από αυτά ήταν τα εξής:
-
Tsopanious College of Down Rachoula (στη Κάτω Ράχη του νομού Τρικάλων)
- Τεχνολογικό Ίδρυμα Μουλαροταϊστικής και Γελαδοξεσκατώματος (στα Μέγαρα και τα περίχωρα της Καρδίτσας)
- Τεχνολογικό Ίδρυμα Κουμπουροφονικής και Βεντετολογίας (στο Ψηλορείτη της Κρήτης)
- Fishing Higher Education School (στη Μύκονο, με παραρτήματα και στα υπόλοιπα υπέροχα ηλιόλουστα ελληνικά νησιά, και πρόβλεψη για μεταπτυχιακό στη τέχνη του καμακιού)
- Ανώτατο Ίδρυμα Δημοσιοϋπαλληλικής, Αραχτοξαπλώστρας και Κομματορουσφετιού (σε κάθε μεγάλη πόλη της περιφέρειας)

Είναι χρέος όλων μας πιστεύω να κάνουμε το παν για την μέγιστη απόδοση της επένδυσης της χώρας μας στην παιδεία και το ανθρώπινο δυναμικό της. Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο, ας την βοηθήσουμε!!!


........
Κι επειδή υποψιάζομαι πως όλο και κάποιος θα βρεθεί να μου πει πως συνεχώς ειρωνεύομαι (προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αντιγράψω τη Τζιχάντ της Athens Voice) χωρίς να έχω γνώμη και επιχειρήματα ορίστε:

Δεν έχω κάτι με την κοινωνία του Διδυμοτείχου αλλά θεωρώ τρομερό λάθος να χρησιμοποιούν την ανώτερη εκπαίδευση για την οικονομική τους ανάπτυξη. Και καλά αυτοί, ανάγκη έχουν, ότι μπορούνε κάνουν, αλλά η καλή μας η κυβέρνηση τι κάνει; Δεν έχει καταλάβει πως το σύστημα τη αποκέντρωσης και της περιφερειακής ενίσχυσης μέσω ίδρυσης κάθε λογής τμημάτων δεξιά κι αριστερά έχει αποτύχει; Αυτοί δεν ήταν που κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για αυτό;

Δεν ξέρουν πως η πλειοψηφία των φοιτητών που περνούν σε αυτά, παίρνουν μεταγραφή για τα ήδη υπερφορτωμένα πανεπιστήμια των πόλεων και τα τμήματα εκείνα υπολειτουργούν; Και πως γίνεται να ψηφίζουν μέτρα όπως η αξιολόγηση και η εισαγωγή με βάση το 10, τα οποία αν εφαρμοστούν σωστά (κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο μεταξύ μας) θα έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων αυτών των «τμημάτων πεταμένων χρημάτων»;

Αλλά who cares; Έχετε δει ποτέ κανένα συνδικαλιζόμενο φοιτητή που ζητάει περισσότερα λεφτά για την παιδεία να τον ενδιαφέρουν παρόμοιες σπατάλες; Θέλουν απλά περισσότερα λεφτά. Πόσα; Άγνωστο! Που θα πάνε, πως θα πάνε, αν θα ελεγχθούν; Πάλι άγνωστο. Κατά τ’ άλλα μας κόφτει να επενδύσουμε στην Παιδεία (κάνοντας χατίρια σε πράσινους και γαλάζιους άρχοντες!)
ΦΦΦΦΦΦΦ! Ορίστε, κατάφερα να συγχυστώ πάλι… (έχω σοβαρό πρόβλημα!)

1 Comments:

At 20/4/06 23:24, Blogger sbouboux said...

Προτείνεις νέα τμήματα και δεν αναφέρεσε καθόλου στο τμήμα "Επεξεργασία μελιτζάνας". Ντροπή σου ρε τέτοιον αγώνα κάναμε για να το προωθήσουμε!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home