<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

15.3.05

Για τον Αρχιεπίσκοπο...

Ο αρχιεπίσκοπος είναι γνωστός για τα κυρήγματά του περί χαμένων πατρίδων από την αποχή που ήταν ακόμη Μητροπολίτης Δημητριάδος. Στο περιοδικό “Πληροφόρηση” που εξέδιδε η Μητρόπολη έγραψε ο ίδιος υποστηρικτικό άρθρο για τη φασιστική οργάνωση ΜΑΒΗ, που πέρασε την ελληνοαλβανική μεθόριο και δολοφόνησε δύο Αλβανούς στρατιωτικούς μέσα στο στρατόπεδο της Επισκοπής. Συγκεκριμένα έγραφε: “ φαίνεται πως οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ, που δρα με στόχο την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου, προσφέρονται ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό τηςβελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Οι συνθήκες σύλληψης, φυλάκισης και διαπόμπευσής τους δείχνουν μια έσχατη υποτέλεια απέναντι στους αλβανούς. Που ηκούσθη να παραδίδει μια χώρα σε μίαν άλλη στοιχεία που εξακρίβωσε σε βάρος πολιτών της, που έδρασαν πατριωτικά και ηρωικά; Στο κάτω κάτω και ένοχοι αν είναι οι συλληφθέντες θα έπρεπε να συγκαλυφθούν. Γιατί τώρα ποιός θα θελήσει να αναλάβει κάποια τόσο επικίνδυνη αποστολή όταν είναι βέβαιος ότι η ίδια η κυβέρνηση θα τον απαρνηθεί; κατά τα άλλα τα όνειρα για ελευθερία στη Β. Ήπειρο θάπτονται, οι νέοι απογοητεύονται και η διπλωματία θριαμβεύει”.


Αλλά υπάρχει και συνέχεια...

έχουμε και επιστολή προς τον Παττακό πριν 4 χρόνια με αφορμή την έκδοση βιβλίου με τίτλο “Οδοιπορικό ενός στρατιώτου 90 ετών”.

“Στρατηγέ, με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημα με τον τίτλο Οδοιπορικό ενός στρατιώτου 90 ετών, το οποίον είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλετα και σας ευχαριστώ πολύ. Το αποσταλέν βιβλίον σας, στις σελίδες του οποίου εκθέτετε τις σκέψεις, τις επισυμάνσεις, τις τοποθετήσεις σας σχετικά με περιστατικά, επισόδια και γεγονότα από την μακροχρόνη διαδρομή και πορεία της ζωής σας, εντυπωσιάζει τον αναγνώστη με την απλότητα και την γλαφυρότητα του λόγου, το ανυπόκριτο πατριωτικό φρόνημα και την πηγαία ειλικρίνεια, τη συγκινητική εξιστόρηση και τη διάθεση αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού.

Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει. Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του.

Μετ' ευχών διαπυρών
Ο Αθηνών Χριστόδουλος”