<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6698326\x26blogName\x3dwords+attack\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://wordsattack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com/\x26vt\x3d-8728063302081268740', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

2.11.05

Οι κοτσάνες του Προέδρου

Τελευταία δεν ξυπνάω καλά. Καθόλου καλά. Μάλλον γιατί πρέπει να πάω για δουλειά και πήζω αφόρητα και έχει αρχίσει μα μοιάζει με φάκα που εγώ τόσο καιρό κοιτούσα το τυρί και πρέπει να ξεφύγω αλλά ακόμα δεν ξέρω πως... φιου λαχάνιασα!

Ελπίζω να καταλάβατε ότι τα πρωινά μου είναι γενικά άσχημα. Το σημερινό πρωινό όμως ήταν χειρότερο. Γιατί ανοίγοντας την τηλεόραση να δω τους πεθαμένους γαύρους της Πρώτης Γραμμής στη ΝΕΤ και να γελάσω (χιχιχ, γέλασα) παρακολούθησα (άθελά μου;) και την ειδησιογραφική επικαιρότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία και έφυγε άρων άρων γιατί ακραίοι εθνικιστές Αλβανοί προέβησαν σε απαράδεκτες δράσεις. Δηλαδή για να καταλάβω, διακόσια παλικάρια από τη "Τσαμουριά" που διαδηλώναν με αφορμή την επίσκεψη του Παπούλια τρόμαξαν την ελληνική αποστολή και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια; (τι να πει κι ο άμοιρος ο Μπους που όπου πάει γίνεται της Βαγδάτης;)

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι παρακαλώ! Το θέμα είναι πως ο Πρόεδρος ήθελε να συμβολίσει κάτι με αυτή του την κίνηση. Όπως κάνουν συνήθως οι Πρόεδροι. Και εδώ είναι το θέμα. Ότι "ο αξιαγάπητος από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας" θέτει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όπως με την επίσκεψή του στο μουσείο της Πέλλας υπερασπίστηκε την ελληνικότητα του Αλεξάνδρου (ζήτημα που έχει διχάσει τη διεθνή κοινότητα, ε;), έτσι και τώρα δίνει αξία και δημιουργεί ζήτημα για τις εθνικιστικές φαντασιώσεις των γειτώνων.

Το ξέρω πως ένας Πρόεδρος χωρίς αρμοδιότητες είναι ο κατ' εξοχήν παπαρολόγος σε μια χώρα, γι' αυτό και υπομένω τις πατριωτικές κορώνες και τα δάκρυα του συγκεκριμένου αλλά αν είναι να συνεχίσει έτσι κάποιος πρέπει να τον μαζέψει και γρήγορα. Η συνεχής αναπαραγωγή των εθνικών μύθων (όπως ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το διεθνές δίκαιο και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στα μέτρα μας μη τους πάρει και τους σηκώσει) μόνο κακό μπορεί να κάνει - όπως φαίνεται και από το "Μακεδονικό ζήτημα".