<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/6698326?origin\x3dhttp://wordsattack.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Γράφουμε•... για να μη σκάσουμε

(Ευχαριστούμε για την κατανόηση!)

 

14.12.04

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Μπορεί να είναι λίγο μπαγιάτικη η είδηση αλλά από το να μην το αναφέρω καθόλου. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα. Σε αυτό έλαβαν μέρος φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές των ΤΕΙ, ΑΕΙ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο πάνω από 6000 άτομα και συγκεκριμένα 70 σύλλογοι φοιτητών, 20 σύλλογοι σπουδαστών ΤΕΙ, 80 λύκεια της Αττικής καθώς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Βασικό Αίτημά τους η αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση μαστίζει τα ΤΕΙ θέτοντας την ίδια τους τη λειτουργία σε αμφιβολία. Αλλά και στα ΑΕΙ η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη σε σχέση με τα οικονομικά, καθώς η αύξηση του αριθμού των φοιτητών δεν συνοδεύεται και από την ανάλογη αύξηση στους αριθμούς των οικονομικών τους μεγεθών. Βέβαια αυτό το συλλαλητήριο θα ακολουθηθεί και από άλλα ιδιαίτερα από τα ΤΕΙ αφού αυτά είναι που βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

13.12.04

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τελικά έχουμε συμφωνία. Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον άνθρωπο που προτείνει για τη θέση της προεδρίας της Δημοκρατίας. Αυτό το άτομο δεν είναι ούτε ο Κωνσταντόπουλος ούτε και κάποιο άτομο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομα αυτού Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη και τον δύο μεγάλων κομμάτων. Συναίνεση λοιπόν. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εκλογές με αφορμή την εκλογή του νέου ΠτΔ. Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να ρισκάρει εκλογές, ίσως γιατί δε θέλει να προκαλέσει τον ελληνικό λαό, ίσως γιατί φοβάται αντίδρασή του μετά και όλη την πορεία της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες. Επίσης με αυτή του την κίνηση επιχειρεί μεγάλο άνοιγμα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Παπούλιας είναι ένα πρόσωπο του χώρου αυτού, του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια καλό θα ήταν να δούμε και μια άλλη πτυχή τους θέματος. Γιατί να προτείνει σήμερα το πρόσωπο; Γιατί όχι πιο πριν ή πιο μετά. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγες μέρες έχουμε τη σύνοδο κορυφής στην οποία θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί το χρονοδιάγραμμα και οι όροι ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον το όλο θέμα κινδυνεύει να καλυφθεί από το θέμα της υποψηφιότητας του Προέδρου και ο κόσμος να μην ενημερωθεί σωστά για τα πράγματα που θα αποφασιστούν στην Ολλανδία. Το ΠΑΣΟΚ ίσως αντιδράσει πιο ήπια για την τακτική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα. Ελπίζω το timing της ανακοίνωσης να είναι τυχαίο και να μην προσπαθεί έτσι να καλύψει κάποια πράγματα…


3.12.04

Το γνωστό πλεον ανέκδοτο με τον Σουζούκι...

Ένα ανέκδοτο με ήρωα τον άριστο γνώστη της αμερικανικής ιστορίας Σακίρο Σουζούκι, αλλά και την ελληνική πολιτική που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο.

Φθινόπωρο και πρώτη ημέρα στα θρανία για τους μαθητές του αμερικανικού κολεγίου. H δασκάλα παρουσιάζει στα Αμερικανάκια έναν καινούργιο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι (γιο του διευθυντή της Σόνι) και το μάθημα αρχίζει με μικρές ερωτήσεις Ιστορίας.
«Για να δούμε, λοιπόν, πόσο καλοί είστε στην αμερικανική ιστορία;» λέει η δασκάλα. «Ποιος είπε "δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο";».
Κάποιοι μουρμουρίζουν αλλά κανείς δεν σηκώνει το χέρι του, εκτός από τον καινούργιο:
«Ο Πάτρικ Χένρι το 1775 στη Φιλαδέλφεια», απαντά.
«Μπράβο Σουζούκι, και ποιος είπε: "Κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και για τον λαό";», ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.
«Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863 στο Γκέτισμπουργκ», απαντά και πάλι ο Σουζούκι.
H δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει: «Ντροπή σας! Ο Σουζούκι είναι Γιαπωνέζος και ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας!».
Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια μικρή φωνή από τα πίσω θρανία: «Ρε δεν πάτε να γ... όλοι, μ... Γιαπωνέζοι!».
«Ποιος το είπε αυτό;;;» ρωτάει αυστηρά η δασκάλα.
Ο Σουζούκι σηκώνει το χέρι του και χωρίς να περιμένει λέει: «Ο στρατηγός Μακάρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα, το 1982, στη γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς».
H τάξη βυθίζεται στη σιωπή. «Θέλω να ξεράσω», ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή.
«Ποιος το είπε αυτό;;;» ξαναρωτάει με το ίδιο βλοσυρό ύφος η δασκάλα.
Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι: «Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος, στον πρωθυπουργό Τανάκα κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο το 1991».
Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει: «Ρε δεν μας παίρνεις καμιά... λέω 'γώ!!!».
Και ο Σουζούκι, ψύχραιμα: «Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λιουίνσκι, το 1997, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου».
Δυο-τρεις μαθητές πετάγονται και φωνάζουν: «A γ... ρε μ..., Σουζούκι».
Ατάραχος ο Γιαπωνέζος: «Βαλεντίνο Ρόσι, παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, ράλι Νότιας Αφρικής, το 2002».
Κόλαση στην τάξη, οι μαθητές ουρλιάζουν και πετάνε καρέκλες, η δασκάλα έχει σωριαστεί λιπόθυμη και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο διευθυντής: «E, μα την Παναγία, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο».
Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, το 2004, στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησής του»